Pähkinät sisältävät mantelit, parapähkinät, cashewpähkinät, hasselpähkinät, pekaanipähkinät, pistaasipähkinät ja saksanpähkinät. … Muskottipähkinä, vesikastanja, kurpitsa ja karitepähkinä eivät ole pähkinöitä (termi "pähkinä" ei aina tarkoita pähkinää), ja pähkinäallergiset henkilöt sietävät niitä yleensä hyvin.
Ovatko mantelit todella pähkinöitä?
Joitakin esimerkkejä aidoista pähkinöistä ovat tammenterhot, kastanjat ja hasselpähkinät. Toisa alta cashew-, manteli- ja pistaasikasvien hedelmät eivät ole oikeita pähkinöitä, vaan ne luokitellaan pikemminkin "luomuiksi". Drupes ovat hedelmiä, jotka ovat ulkopuolelta meheviä ja sisältävät siemenen peittävän kuoren sisältä.
Saanko manteliuutetta, jos olen allerginen pähkinöille?
Puhdas manteliuute on valmistettu kolmesta ainesosasta - manteliöljystä, alkoholista ja vedestä. Mikään näitä ainesosia sisältävät manteliuutetuotteet eivät ole turvallisia henkilöille, joilla on pähkinäallergia.
Miksi mantelit eivät ole pähkinöitä?
Mantelit, monien terveellisten syöjien suosikkipähkinät terveellisten rasvojensa vuoksi, eivät ole ollenkaan pähkinöitä. Ne ovat hedelmä. … Mutta mantelit kasvavat sen ulomman lihakerroksen kanssa ravinnoksi, jonka alla kasvaa mantelin kova kuori. Tämä luokittelee mantelihedelmän luumarjaksi, aivan kuten mango tai kirsikka.
Mikä pähkinä ei ole pähkinä?
Esimerkiksi
Mantelit ovat itse asiassa luumarjoja, eivät ollenkaan pähkinöitä. Eivät myöskään cashew-pähkinät, pistaasipähkinät ja pinjansiemeniä. Monet pähkinätovat luumarjoja, mukaan lukien saksanpähkinät ja pekaanipähkinät (vaikka hämmentävästi nämä tunnetaan hedelmäpähkinöinä, koska niitä on vaikea luokitella eivätkä ne ole todellisia kasviperäisiä pähkinöitä).